Du är här

Birgitta berättar

Aktiv Assistans är en bra assistansanordnare

Birgitta Strömgren heter jag och är 56 år. Jag bor i ett hus med min karl i Lycksele. Vi har, numera utflugna, en tjej och två pojkar tillsammans. Bland det bästa jag vet är att festa loss när jag åker amerikanare under motorveckan i Lycksele. Förutom det tycker jag om att resa, se film och shoppa kläder. När jag vill ta det lugnt brukar jag pyssla med daimond painting, något som jag är otroligt glad över att jag fortfarande kan göra även fast jag har min funktionsnedsättning.

I oktober 2012 blev jag beviljad personlig assistans. Det var en omställning, till en början, att behöva ha hjälp av personliga assistenter men nu känns det bara tryggt. Jag hoppas att yrket personlig assistent får bättre status framöver, så att det slutar vara, för många, ett genomgångjobb för de gör ett fantastiskt jobb.

Jag har en del roliga minnen med Aktiv Assistans, bland annat har vi åkt hundsläde i Boxliden år 2013. Att åka hundsläde tyckte jag var extra roligt för jag trodde inte det skulle vara genomförbart eftersom jag har min funktionsnedsättning. Förutom det är Aktiv Assistans återkommande Vår/Höst- fester riktigt trevliga och det bjuds alltid på god mat och skojiga utmaningar.

Aktiv Assistans är en bra assistansanordnare. De låter mig ha inflytande när det behöver rekryteras personliga assistenter. Och det är sällan några bekymmer med att få tag i de ansvariga om jag behöver bolla något med dem.