Du är här

Liza berättar

Aktiv Assistans ska ha en guldstjärna i kanten och en stor kram för deras engagemang

Jag heter Liza Bohman och jag är 25 år. Jag bor i Sikeå, 6 mil norr om Umeå tillsammans med min sambo Rasmus Vi har även två sibiriska katter, Birk och Nova.

När jag är ledig har jag varierande intressen. Som husägare går mycket av min tid åt till vårt hus, vilket jag tycker är fantastiskt roligt. Jag är hästtjej sen barnsben och har varit hästägare sen jag var tolv år gammal. Jag spenderar även en del tid på våra katter eftersom jag ställer ut dem på utställningar. Jag är även ett ”testhem” för allergiker som vill testa sina möjligheter att ha katt.

Mitt senaste intresse som kommit in i mitt liv är cross. Jag har alltid haft en dröm om att köra cross (ibland ångrar jag att man inte lyssnade bättre på pappa, cross ÄR lättare att ställa undan än en häst) och slog slag i saken under våren 2018 och har efter det varit fast. Jag har nyligen uppdaterat mig och kör nu en KTM 125cc -2018, faktum är att jag också är lite lat (kanske lite snål) för att skaffa mig ett MC-kort.

Jag har jobbat inom personlig assistans sedan 2012 och jag trivs fantastiskt bra! Att vara personlig assistent är ett väldigt varierande yrke där personkemin oftast är det som styr. Att få vara personlig assistent är för mig väldigt stort, därför att jag får möjligheten att vara delaktig så mycket i någons liv. Att få göra så stor skillnad som jag får möjligheten att göra kan man inte säga annat än att det är helt fantastiskt fint!

Jag har många fina minnen hittills med Aktiv Assistans. Under 2018 pärlade vi för musikhjälpen. Det fanns uppstyrda kvällar för att gemensamt sitta och pärla armband tillsammans som vi därefter sålde. Pengarna gick oavkortat direkt till musikhjälpen. Kvällarna var väldigt trevliga eftersom det fanns mycket tid till att umgås mellan pärlandet och ätandet. Ett annat minne är att i början av min anställning lagade vi mat tillsammans på kontoret. Som nyanställd var det väldigt viktigt för mig att få känna den gemenskap som fanns mellan anställda och kunder. Aktiv assistans har just nu anordnat, i samarbete med Studieförbundet, en matlagningskurs som jag har möjligheten att följa med min kund på. Matlagningskursen har visat sig vara fantastiskt rolig och vi lagar dessutom jättegod mat tillsammans i familjär anda. Förutom det här tycker jag Aktiv Assistans anordnar många roliga aktiviteter som ofta är välbesökta. Att de har träning för kunder och personal, med personlig tränare, två dagar i veckan på IKSU Sport är ett superbra initiativ, anser jag.

Aktiv Assistans är en trygg arbetsgivare och jag tycker att de ska ha en guldstjärna i kanten och en stor kram för deras oändliga engagemang gentemot sina kunder och sina anställda. Att få arbeta för ett kompetent bolag som skapat en fin gemenskap är jag stolt att få tillhöra. Jag rekommenderar Aktiv Assistans som arbetsgivare till både nära och bekanta!