Du är här

Personlig och trygg assistans för dig

För dig som bor i de norra delarna av landet är Aktiv Assistans ett naturligt val. Att du ska må bra och känna dig trygg är vad allting går ut på för oss. Därför är det familjära och hemtama så viktigt. Vi skräddarsyr din assistans utifrån dina behov och önskemål.  
Våra kunder finns exempelvis i Umeå, Skellefteå, Holmsund, Vännäs, Lycksele, Åsele, Malå, Norsjö och Storuman. Välkommen att höra av dig till oss så berättar vi mer om vad vi kan göra för just dig!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kostnadsfri rådgivning

När du bokar tid med någon av våra säljare eller kundansvariga kommer vi att bjuda in dig till ett samtal om din situation och vad du vill ha hjälp med. Det du berättar ger oss en god bild av om och hur vi skulle kunna hjälpa just dig. Om vi hittar varann så kan du ansöka om att bli vår kund, men du kan känna dig trygg i att det första samtalet är kostnadsfritt och helt utan förbindelser.

Juridisk hjälp

Om du vill gå vidare i processen med oss och behovet finns, så erbjuder vi juridisk hjälp i form av jurister som är specialiserade inom området personlig assistans. Vi hjälper dig också med eventuell administration kring beslut och avtal. Våra jurister är specialiserade på personlig assistans. 

Ditt eget team

Bland de första saker som händer när du blir vår kund är att vi sätter samman ett team kring din assistans. Teamet blir som din förlängda familj och samarbetar med dig om alla delar av din assistans. Du är mycket delaktig i hela processen, från rekrytering av personliga assistenter till val av kundansvarig.

Aktiviteter

Att du ska ha ett fortsatt aktivt liv är vår målsättning. Vi engagerar oss i många olika aktiviteter, såsom träning, idrottsmatcher, fjällresor, hockeyresor och matlagningskurser, träning. Vad gillar du?

Kundnära

Vi strävar efter att den person som är ansvarig för dig som kund och som är ansvarig för dina personliga assistenter ska befinna sig så nära dig och din ort som möjligt. Kunder har vi delvis i Umeå, Skellefteå, Holmsund, Vännäs, Lycksele, Åsele, Malå, Norsjö, Storuman. Vi är stolta över vår höga servicenivå och tillgänglighet. 

Systematiskt kvalitetsarbete

Aktiv Assistans har ett kvalitetssystem, vilket bland annat innebär att vi dokumenterar verksamheten enligt väl etablerade rutiner. Vår personal vidareutbildas löpande och är noga med att alla i organisationen ska trivas och känna att de utvecklas. Vi är lyhörda för dina önskemål och lyssnar ständigt efter möjliga förbättringar, stora som små. 

Kostnadsfri rådgivning

Kortfattat: Så går det till

Allt börjar med ett telefonsamtal. Vi bokar in ett förutsättningslöst möte, där du får berätta vad som är viktigt för dig och hur dina önskemål ser ut. Du får också veta allt om vår verksamhet. Om allt känns bra så går vi vidare med nästa steg, vilket kan vara att ansöka om personlig assistans eller att byta assistansbolag. Om behov finns stöttar vi dig med juridisk hjälp under processen. Kontakta oss redan idag - du förbinder dig inte till någonting.