Du är här

Stina berättar

Vi har ofta roliga träffar med familjär stämning.

Jag heter Stina Green och har just fyllt 50 år och har två fantastiska vuxna döttrar. Jag är född och uppvuxen i Boden men nyfikenheten på nåt annat fick mig att flytta till Umeå. När jag var 18 år arbetade jag som personlig assistent men jag kände mig då för emotionellt engagerad, vilket gjorde att jag hade svårt att koppla bort jobbet i mitt privatliv. Därför valde jag att utbilda mig till grafiker och arbetade med reklam i 20 år. Därefter tog livet en ny vändning och jag sökte mig tillbaka till yrket personlig assistent. Nuförtiden har jag lärt mig att vara engagerad på arbetet utan att ta med mig det hem. Inte alltid lätt med min personlighet eftersom jag är en omtänksam person. Vilket förstås samtidigt är en styrka i mitt yrke. Det är, helt enkelt, en balansgång.

Jag trivs verkligen superbra med mitt yrke. Det beror säkert på att jag och min kund är positiva människor som försöker se ljust på tillvaron. Det kan dock vara svårt att ha en dålig dag på jobbet eftersom arbetsuppgifterna kan innebära att motivera kunder till träning eller upplevelser. Som personlig assistent gäller det att vara öppen för ideèr, vara noggrann och ärlig. Det leder till ökat förtroende mellan mig som personlig assistent och min kund. Nyligen fick jag äran att följa med min kund på en resa till Gran Canaria. Det tar jag som ett tecken på förtroende,  vilket är mycket stimulerande.

Vi har ofta roliga träffar med familjär stämning. När vi träffas gör vi allt ifrån att pärla fina armband, som vi sålt till förmån för musikhjälpen till att bara fika gott och umgås med varandra. Fiska och grilla gillar vi också att göra på Aktiv Assistans.

Jag måste säga att som facklig kontaktperson på mitt förra arbete, gillar jag Aktiv Assistans inställning till facket. Det är ordning och reda och jag får alltid hjälp och stöd om jag behöver. De finns tillgängliga för mig och det är en bra ge-och-ta mentalitet. Det känns tryggt och säkert att jobba här,  aldrig sura miner om problem uppstår oavsett anledning.