Du är här

LSS är frihet! Manifestation 1/12 i Umeå

01 dec 2018

 Snart är det dags för årets landsomfattande manifestation!

(OBS: All text nedan är inte författad av Aktiv Assistans utan av de som anordnat denna manifestation. Aktiv Assistans vill hjälpa till att få fler att sluta upp till manifestationen, så ni vet)

Som säkert många av er vet så pågår nu en utredning utsedd av vår förra regering med syftet att göra en total översyn av LSS och assistansersättning. Utredningens fokus låg inledningsvis på besparingar men efter skarp kritik togs detta besparingskrav bort. Tyvärr hade det liten effekt då utredningen fortsatt i samma spår och de senaste läckta förslagen innebär ett direkt hot mot rätten till livskvalitè, socialt liv och delaktighet.

Den 15/12 släpps utredningen i sin helhet och innan dess vill vi visa vår kommande regering att vi är många som är berörda, engagerade och oroliga över utvecklingen mot att LSS är ett besparingsområde. LSS- lagstiftningen är vårt sociala skyddsnät och berör oss oberoende om vi har en funktionsvariation eller inte!

Vi möts lördagen den 1/12 kl 13.00 på Renmarkstorget (Vi som tillhör Aktiv Assistans möts upp utanför Ica Gourmet på Renmarkstorget och ansluter därefter till de övriga) för att lyssna på talare och sen går vi tillsammans genom stan. Ta med dig din familj och vänner så ses vi där.

Årets talare, vilket kan komma att uppdateras:

- Nils Seye Larsen, miljöpartiet
- Sophie Karlsson, Verksamhetsansvarig Ifa
- Maria Olsson, assistansanvändare
-Erik Nyström, assistansanvändare, föreläsare
- Andreas Lundgren, Ordf i Individ- och familjenämnden
- Abbas Haghjo, talesperson för Samverkansgruppen i Umeå samt Ordf FUB
- Martina Juntunen, personlig assistent

 

Aktiv Assistans genom Andreas, Isabel och Filip
 

Fler kalenderhändelser

26 jun

middag

vi ska äta middag på Restaurang båten onsdagen den 26/6. sista anmälningsdag den 19/6 till Filip på 0702102912