Du är här

Pärla för musikhjälpen 2019

19 nov 2019

Vad är Musikhjälpen? Det är ett insamlingsevent som lyfter upp en undangömd humanitär katastrof. Kända programledare bor i en glasbur för att sända radio och TV dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och kända personer som engagerar sig i kampen. Insamlingen bygger på publikens låtönskningar som också utgör all musik i programmet. Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen.

Vilket är årets tema i Musikhjälpen? Tema- 2019 är ”Sex är inte ett vapen”
Sexuellt våld finns i krig och konflikter världen över. Bidragen till Musikhjälpen kan bland annat gå till fysisk och psykisk vård för överlevare, till hjälp att driva rättsprocesser och möjlighet till utbildning för att undvika en framtid i fattigdom och utsatthet. Pengarna kan även gå till att skapa säkra platser i osäkra miljöer, till exempel belysning och lås på toaletter i flyktingläger. En viktig del är också att stötta det förebyggande arbetet för att förändra de negativa normer och attityder som ligger till grund för sexuellt våld.

Aktiv Assistans vill bjuda in till två tillfällen där vi pärlar armband tillsammans. Som ni därefter kan ta med hem för att sälja vidare. Alla intäkter för armbanden har vi tänkt ska gå oavkortat till insamlingen för Musikhjälpen. För att göra det enkelt har vi startat en E-bössa som heter ”Aktiv Assistans”, där man smidigt kan sätta in pengar, bl.a. genom swish både om man vill köpa armband eller skänka pengar till insamlingen.

Plats: Aktiv Assistans kontor, Västra Esplanaden 19, Umeå
Tid: kl 15-19 (drop in)
Anmälan: senast den 6 november behöver vi din anmälan till Andreas Elveljung på 070-2929319 alternativt till andreas.elveljung@aktivassistans.nu
Övrigt: Aktiv Assistans bjuder alla som hjälper till på snacks med dryck. Om du har syskon, en vän eller föräldrar som du vill ta med så kan det gå bra men ring innan och prata med Andreas.

Hoppas att ni känner er lika taggade som oss och vill hjälpa oss i denna viktiga insamling.         

Hoppas vi ses
Aktiv Assistans genom Andreas, Isabel och Filip

Fler kalenderhändelser